20.11.17 - GÆSTER: Birgir Thor Møller og evt. Inuk Silis Høegh

UGEBREV

 

PROGRAM EFTERÅR 2017
Efterårets visninger vises i cafeen
Sorte Firkant på Blaagaards Plads.
(PH Cafeen er fortsat lukket)


YARN
Thordur Bragi Jónsson, Una Lorentzen og Heather Millard
Island, 2016, 79 min

GOODNIGHT / SINILLUARIT
Inuk Silis Høegh, Grønland, 1999, 15 min

SNOW
Nivi Pedersen, Grønland, 2016, 8 min

Kære publikum

EI BLOT TIL LYST?

TEGNEFILM var tidligere et belastet begreb, noget voksne allerhøjst så sammen med børn og ikke ville indrømme, at de syntes var sjovt.

ANIMATION derimod er et pænt begreb, næsten kun for voksne?!

Nu på mandag rydder vi begreberne af vejen, fordi ANNE LISE ANDREASEN endnu en gang vil føre os igennem et forbløffende program af diverse former for animerede levende billeder.

I det trykte program annoncerede vi, at vi denne aften skulle fejre INNI KARINE MELBYE, norsk herboende animator og animationsekspert. Det kommer vi også til, men uden Innis tilstedeværelse. Hun fik for et par måneder siden en hjerneblødning under et ophold i sit elskede Frankrig og er ikke kommet sig tilstrækkeligt endnu.

Anne Lise har imidlertid både i Innis og egen ånd tilrettelagt en sand tour de force gennem en buket af eksempler.

Vi begynder aftenen med et frisk dansk eksempel, som er vokset ud af Animationsværkstedet i Viborg, som vi vil få meget mere at vide om. Værkstedet har slået sig igennem internationalt, og vi får besøg af Julie Baltzer, som har skabt en meget smuk og bevægende film over et faktuelt tema: Under 2. Verdenskrig opstod i England et korps af kvindelige krigsflyvere, som i den grad var med til frygtløst at gøre en forskel. Nachthexen kaldte tyskerne dem, og det er også filmens titel.

Dernæst tager Anne Lise Andreasen for alvor fat på at føre os igennem 10-12 korte produktioner, herunder en af Innis produktioner. Af flere grunde får du/I ikke en fuldstændig gennemgang af filmene her, men tro mig: Anne Lise har forberedt sig godt på baggrund af sin mangeårige beskæftigelse med genren.

Så derfor endnu engang:

Gå ikke glip

Ebbe